Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Een hackathon in Nederland: wat zijn de mogelijkheden en welke events worden er georganiseerd? De hackathon krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Dankzij de uitstekende resultaten die we boeken, de innovatieve werkwijze en natuurlijk de opzienbarende onderwerpen waar we aan werken.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Ben je ook benieuwd welke hackathons er allemaal zijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina en we houden je op de hoogte van de allerleukste hackathons in Nederland. Bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag of Groningen. Wij hebben het complete overzicht in beeld, in de Randstad en ver daar buiten. Zo houden wij onder andere de hackathons bij van: HackathonOpMaat, Hackathonoverzicht, Hackathon.com en Eventbrite maar ook allerlei toffe hackathons die niet publiekelijk op dit soort websites worden vermeld.

Wil je zelf een hackathon organiseren? Bijvoorbeeld een Blockchain hackathon of aan de slag met andere vooruitstrevende technieken zoals een Internet of Things Hackathon of Big Data Hackathon? Daar gaan mijn team en ik graag voor je mee aan de slag. Zo losten we voor de provincie Gelderland een lokaal verkeersprobleem op in 24-uur wat miljoenen bespaarden en waar de provincie zelf al 10 jaar lang mee aan het worstelen was.

Samen met mijn team van hackathon experts heb ik veel ervaring met het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van hackathons. Wij organiseren hackathons in Nederland altijd op maat om zo maximale meerwaarde te creëeren en tot een hackathon concept in Nederland te komen die leidt tot nieuwe spannende inzichten. De mate waarin wij jullie kunnen ontzorgen is in overleg bespreekbaar.

Wat is een hackathon?
Een veelgestelde vraag: 'Wat is een hackathon nou eigenlijk?' Het is de samenkomst van verschillende vakgebieden, zoals ontwikkelaars, designers, juristen, burgers, ambtenaren en bijvoorbeeld studenten die werken aan een uitdagend probleem uit de dagelijkse praktijk. De hackathon in Nederland krijgt vooral aandacht als een innovatieve manier om te brainstormen. Met specialisten vanuit verschillende branches of diverse afdelingen binnen een bedrijf.

Ik geloof in de kracht van een hackathon in Nederland om medewerkers uit alle niveaus van een organisatie bij elkaar te brengen. Voor nieuwe perspectieven op actuele uitdagingen. Om die vanuit creativiteit, kunde en ervaring aan te pakken.

Tip: de hackathon in Nederland is er niet alleen voor grote en gevestigde organisaties. Ook studenten nemen graag deel, waardoor ook kleinere organisaties hier goed van kunnen profiteren. Wij kunnen een hackathon organiseren voor iedere organisatie, afgestemd op de concrete uitdaging.

Hackathon organiseren: de mogelijkheden
Een hackathon organiseren en benieuwd naar de concrete mogelijkheden? We zijn gespecialiseerd in verschillende types:

1. Sprint Hackathon
Een Sprint Hackathon is de aanjager en inspirator voor vernieuwing. Deze hackathon duurt twee dagdelen. Het is hierbij ook mogelijk om een inspirerende spreker de dag te laten openen. Deelnemers krijgen de benodigde tools en methodes aangereikt en samen verkennen we hoe jullie organisatie trends en sociale veranderingen kan vertalen naar innovatieve ideeën en nieuwe technologieën.

2. Klassieke Hackathon
Tijdens een Klassieke Hackathon werken we in 24 uur aan een concrete oplossing voor een actuele uitdaging binnen jullie organisatie. In stedelijke of landelijke gebieden, gebaseerd op zakelijke of conceptuele uitdagingen. Veelal gaan deelnemers de hele nacht door en wordt er niet geslapen. Dit is de meest voorkomende hackathon in Nederland: of deze hackathon vorm geschikt is voor jullie organisatie hangt af van de doelgroep die deelneemt aan de hackathon en de verwachte uitkomst.

3. Festival Hackathon
Een Festival Hackathon duurt twee dagen en draait volledig om creativiteit. Tijdens de eerste dag denken deelnemers na over de uitdaging die we samen met jullie organisatie hebben vormgegeven. Op de tweede dag gaan zij concreet aan de slag met hun ideeën en vormen ze concrete oplossingen. Vaak is een hotelovernachting inbegrepen.

4. In-House Hackathon
De In-House Hackathon duurt standaard één dag en benut de kennis en kunde die reeds beschikbaar is binnen de organisatie. Door met de deelnemers te werken aan een vooraf vastgesteld onderwerp genereren we ideeën en inzichten om snel tot creatieve oplossingen te komen. Het helpt medewerkers op strategisch niveau te denken en te innoveren en we zien dat deze dag ook vaak georganiseerd wordt als ‘teamuitje’ om teambuilding te stimuleren. Belangrijk is om te bepalen of het proces of de uitkomst het belangrijkst is.

Voorbeelden van een hackathon in Nederland
Benieuwd naar wat de hackathon in Nederland eerder heeft opgeleverd? Inmiddels hebben we tientallen hackathons georganiseerd in Nederland. Twee van onze cases maken goed duidelijk ‘wat een hackathon is’ en hoe wij deze voor jullie organisatie kunnen organiseren.

Amnesty International Hackathon
Amnesty International verwonderde zich over de duizenden video’s die inwoners uit gebieden zoals Syrië uploaden naar Youtube. Die video’s dienen als belangrijk bewijs aan de rest van de wereld met welke verschrikkelijke omstandigheden zij te maken hebben.

Amnesty International had als organisatie de volgende vragen:
1. Hoe verzamelen we deze video’s en tonen we die aan een breed publiek?
2. Hoe creëren we een plek om deze belangrijke video’s eenvoudig te bekijken?
3. Hoe genereren we meer aandacht en bekendheid voor deze video’s?
4. Hoe kunnen we een tool bouwen die het juiste publiek genereert voor dit bewijs van schending van de mensenrechten?
5. Hoe voorkomen we dat er video’s tussen zitten welk propaganda materiaal is die er niet in thuishoort, door middel van Youtube’s API meta data?


We organiseerden in 2014 een hackathon in Nederland en vijf andere landen om belangrijke creativiteit, kennis en ervaring bij elkaar te brengen en stelde met Amnesty International een goede casevraag samen waar 24-uur aan gewerkt werd.

ING Hackathon
ING is benieuwd naar de toekomst van het bankieren. De bank maakt gebruik van geavanceerde nieuwe technologieën, zoals mobiele apps en wearables om de gebruikservaring te optimaliseren. De bank heeft het idee dat er veel kansen liggen voor de financiële sector, net als risico’s als zij hierin achterblijven. ING liet ons in 2014 een hackathon organiseren om nieuwe ideeën en concepten over de toekomst van het bankieren bloot te leggen.

ING worstelde met de volgende vragen:
1. Zullen we in de toekomst met onze horloges betalen?
2. Kan het horloge de manier waarop we inloggen in onze bankaccounts veranderen?
3. Hoe garanderen we de veiligheid van gevoelige klantdata?
4. Hoe kunnen we veilig financiële updates en push-notificaties verzenden?
5. Hoe bouwen we het beste voorbeeld van toekomstig mobiel bankieren?


Tijdens de hackathon in Nederland voor ING werkten we vanuit verschillende disciplines binnen de bank aan deze belangrijke vragen. We combineerden creativiteit, kennis en ervaring om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen, waarmee de bank voorop kan blijven lopen in de toekomst van het bankieren.

Wat mijn team en ik voor jou kunnen betekenen
Mijn team en ik hebben uitgebreide ervaring met de organisatie van hackathons in Nederland. We zijn betrokken geweest bij iedere fase en ieder aspect van het organisatieproces. Vaak beginnen we met een Design Thinking proces, maar de precieze invulling is afhankelijk van de onderwerpen die spelen binnen jouw organisatie, de branche of de wijdere omgeving.

We organiseren hackathons op basis van gedetailleerde organisatie en top-level commitment. Op die manier creëren we de ideale omgeving om organisatie- of branche-breed te werken aan belangrijke uitdagingen voor de toekomst.

We organiseren hackathons in Nederland en adviseren organisaties op dit gebied. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen of heb je nog vragen over wat het precies is en inhoudt? Neem contact met ons op en stel gerust je vragen. We horen graag van je, zodat ook jouw organisatie kan profiteren van de grote toegevoegde waarde van een hackathon.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.