Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Een hackathon organiseren en benieuwd naar de mogelijkheden? Ons team is marktleider in Nederland op het gebied van hackathons. We bieden verschillende soorten hackathons aan. Afgestemd op het doel dat je voor ogen hebt, het publiek of de uitdaging waar je mee worstelt.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Jesse van Doren ontwikkelde met zijn team van hackathon-experts de eerste World Hackathon Day in Nederland en geldt daarmee als een belangrijke expert en specialist op het gebied van de organisatie van hackathons. Het evenement bracht meer dan 500 van de meest talentvolle jongeren bij elkaar, afkomstig uit 6 verschillende landen. In 24 uur werkten zij aan mobiele apps, sociale campagnes en webapplicaties waar meer dan 150 media vervolgens over spraken.

We leggen je graag uit wat een hackathon is en hoe dat in de verschillende varianten belangrijke specialisten bij elkaar brengt. Het gaat bijvoorbeeld om ontwikkelaars, programmeurs, designers, inwoners en studenten. De innovatieve brainstorm die ze met elkaar hebben leidt niet zelden tot nieuwe inzichten en unieke oplossingen, die verrassend goed geschikt blijken voor de uitdaging die je hebt.

Hackathon in Nederland organiseren: de 4 populairste soorten
De hackathon is er in 4 populaire varianten:

1) Sprint hackathon
De krachtigste keuze als motor en stuwende kracht voor vernieuwing, tijdens twee dagdelen. Wij kunnen een hackathon organiseren in combinatie met een opening door een vooraanstaand spreker, om de toon te zetten en iedereen enthousiast te maken om aan de slag te gaan. Met dit type zorgen trends en sociale veranderingen ervoor dat nieuwe ideeën en technologische ontwikkelingen samenkomen. Deelnemers gebruiken diverse tools en methodes om tot creatieve oplossingen te komen, in een fractie van de tijd die daar normaal gesproken voor nodig zou zijn.

2) Klassieke hackathon
De klassieke hackathon organiseren? In de klassieke vorm werken deelnemers 24 uur lang aan een concrete oplossing voor een actuele uitdaging binnen de organisatie. Ligt er een zakelijke of een conceptuele uitdaging? Het is de populairste keuze in Nederland, om heel gericht aan een oplossing te werken door zoveel mogelijk creatieve denkkracht bij elkaar te brengen en te laten samenwerken.

3) Festival hackathon
De ultiem creatieve keuze, die twee dagen duurt. Op de eerste dag zullen de deelnemers tijdens de hackathon werken aan de uitdaging die er is geformuleerd. Op de tweede dag gaan ze aan de slag met hun ideeën, om die te vertalen naar daadwerkelijke en concrete oplossingen. Tijdens twee dagen ontstaat er een hechte community, die samenwerkt aan de belangrijke uitdaging die er ligt om de organisatie of beweging een stap verder te helpen.

4) In-house hackathon
De meest flexibele versie om een hackathon te organiseren, gedurende één dag binnen de organisatie. Alle kennis en kunde wordt op een creatieve manier bij elkaar gebracht, om samen aan de slag te gaan met oplossingen voor een belangrijke uitdaging. Innovatie en strategische oplossingen spelen een centrale rol, terwijl de in-house hackathon bovendien de kans biedt om stappen te zetten op het gebied van teambuilding.

Een hackathon organiseren in Nederland en benieuwd naar de variant die daarvoor het best geschikt is? We denken graag met je mee, bijvoorbeeld op basis van de ervaringen die we eerder hebben gehad. Wij helpen organisaties door ze volledig te ontzorgen en kunnen vooraf adviseren over wat er allemaal bij komt kijken. We organiseerden tientallen hackathons voor uiteenlopende bedrijven. Het ging om data-driven hackathons en andere maatschappelijke thema’s, waarvoor we zoveel mogelijk creativiteit, kennis en kunde bij elkaar brachten. Bovendien slagen we er in veel gevallen in om de gewenste media- aandacht te creëren, waarmee het lukt om een hoger doel te dienen en ook buiten de concrete oplossing om een verandering teweeg te brengen. Het is dan ook goed om na te denken wanneer je een hackathon wilt organiseren: of het proces of het resultaat belangrijker is.

Hackathon organiseren: het stappenplan
Benieuwd naar de belangrijke stappen om een hackathon te organiseren? We zetten een paar belangrijke onderdelen op een rij:

1) Goede voorbereiding
Wanneer we een hackathon gaan organiseren, dan is een goede voorbereiding cruciaal. We organiseren een voorbereidende sessie, bijvoorbeeld om de doelen te bespreken en de insteek uit te werken. Bovendien bedenken we een naam voor het evenement en maken we de planning, zodat je goed weet wat er op welk moment dient te gebeuren om alles op rolletjes te laten verlopen. Wist je dat een gemiddelde hackathon zo'n 250 tot 300 uur voorbereidingstijd nodig heeft?

2) Online en offline marketing
We ondersteunen je bij de online en offline marketing, net als bij het bereiken van de belangrijke media. We zorgen ervoor dat we een hackathon organiseren met voldoende externe aandacht, bijvoorbeeld om jouw organisatie of de beweging op een duidelijke manier in de spotlights te zetten.

3) Werving en selectie
Welke deelnemers zullen er meedoen en hoe vindt je de juiste kandidaten voor de jury of verdere begeleiding? We helpen je met de werving en selectie, bijvoorbeeld door de juiste studenten te benaderen en hun met een reminder op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Tijdens het evenement zorgen we ervoor dat de juiste personen aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

4) Programma en begeleiding
Als we een hackathon organiseren zorgen we voor het volledige programma en de begeleiding voor bijvoorbeeld de studenten, de jury en alle andere betrokkenen. We werven mentoren en stellen een briefing voor ze op, zodat ze weten wat er moet gebeuren. Bovendien denken we na over het draaiboek en het dagprogramma, inclusief de opening door een ervaren spreker.

5) Afsluiting en evaluatie
We helpen je om de hackathon die we organiseren op een geslaagde manier af te sluiten. Vervolgens zullen we het evenement evalueren, waarin we aandacht hebben voor alle stappen die er zijn gezet en ook wat er eventueel een volgende keer beter kan. Op die manier verzorgen we de volledige begeleiding, tot en met na het evenement dat hopelijk tot de gewenste creatieve inzichten heeft geleid.

Wil je een hackathon organiseren in Nederland? Er zijn allerlei mogelijkheden en er komt veel bij kijken. Dankzij onze uitgebreide ervaring met tientallen events helpen we je daarop goed voorbereid te zijn. Bovendien kunnen we zorgen voor een workshop vooraf, tijdens of na het evenement, net als een fotograaf en een aftermovie of een lezing door een expert op het gebied van technologie en innovatie. Op die manier is het evenement compleet en kunnen we precies de hackathon organiseren die je voor ogen hebt.

Enthousiast om met Jesse en zijn team van experts een hackathon te organiseren? Lees meer over Jesse of stuur meteen een mail door het contactformulier onderaan deze website in te vullen voor hackathon advies. We horen graag van je!

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.