Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Benieuwd naar wereldwijde trends voor de beste klantbeleving? Het is belangrijker dan ooit om met een goede strategie en aanpak het verschil te maken. Universele concepten zijn niet langer genoeg om succes te boeken, omdat consumenten vragen om een gerichte aanpak waarbij de klant centraal staat.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Het is een trend die wereldwijd gaande is, omdat consumenten gewend zijn geraakt aan een uitstekende ervaring die helemaal afgestemd is op het toevoegen van zoveel mogelijk waarde.

Internationaal weten winkelketens dat ze een goede ervaring moeten bieden, waarbij de klant op de wenken bediend wordt. Dat gaat verder dan een uitgebreid assortiment en het aanbod van voldoende voorraad. In plaats daarvan is het belangrijk om persoonlijke mogelijkheden te bieden, de klant onder te dompelen in alles wat er mogelijk is en om dat zoveel mogelijk te doen vanuit de gemeenschapszin.

In algemene zin geldt binnen de wereldwijde trends dat ze het ondertussen zo makkelijk mogelijk moeten maken om op een heel prettige manier te winkelen. Dat geldt zowel voor de fysieke en stenen winkel als voor de online winkel, om vanuit huis producten te bestellen. Een mooi voorbeeld van een winkel die dit goed voor elkaar heeft is 7Fresh in China. Het is een supermarkt met slimme trolleys die klanten door de gangpaden leiden. Betalen kan vanuit chatapp WeChat en het is mogelijk om producten binnen 30 minuten thuis te laten bezorgen. Bovendien kunnen klanten ervoor kiezen om producten die ze in de winkel hebben gekocht in het bijbehorende restaurant te laten bereiden.

Drie wereldwijde trends
Benieuwd naar de wereldwijde trends die er gaande zijn in retail? We zetten er drie op een rij:
- Personalisatie
- Overrompeling
- Verbondenheid

Personalisatie
Niet eerder was het zo belangrijk om producten te kunnen personaliseren. Het is de belangrijkste manier om klanten te laten ervaren dat zij uniek zijn. Het draagt bij aan het gevoel van autonomie, om zelf aan te kunnen geven wat er belangrijk is en hoe een product eruit moet zien of moet werken.

Door personalisatie en customization is het niet meer nodig om universele producten te kopen. In plaats daarvan hebben consumenten de mogelijkheid om producten naar eigen smaak aan te passen. Dat geldt voor een kopje koffie en een broodje dat we onderweg eten, maar ook voor de kleding van Levi’s in Frankrijk. Dankzij een 3D-printer hebben klanten de mogelijkheid om zelf aan te geven hoe de jeans of een ander product eruit moet komen te zien.

Onder andere Kunstmatige Intelligentie (KI) speelt op dit gebied een belangrijke rol. Het maakt de mogelijkheden voor personalisatie een stuk makkelijker, bijvoorbeeld dankzij gezichtsherkenning. Gecombineerd met technologie maakt het digitale assistenten mogelijk, die goed naar de wensen van de klant luisteren. Op die manier is het mogelijk om iedere klant een persoonlijke ervaring te bieden, die eventueel aansluit bij eerdere aankopen en uitgesproken wensen of voorkeuren.

Overrompeling
Een goede service is niet meer voldoende, dat is namelijk iets dat klanten minimaal verwachten. Ze verwachten dat de producten beschikbaar zijn, dat er een medewerker klaarstaat en dat het mogelijk is om uit verschillende varianten en opties te kiezen. Een van de belangrijke wereldwijde trends is de overrompeling van de klant, om een belangrijke stap verder te gaan dan dit.

Overrompelen lukt met geweldige ervaringen, die klanten in eerste instantie niet zouden verwachten. Samsung doet dat bijvoorbeeld in Canada, door de winkel te laten ogen als een kunstwerk. Klanten die er binnenkomen lijken een kunstwerk binnen te wandelen, in plaats van een winkel zoals ze die kennen. Het is een goed voorbeeld van hoe een retailer erin slaagt om de ervaring te verbeteren, door een totaal andere aanpak te kiezen.

Verbondenheid
Het is tenslotte belangrijk om voor zoveel mogelijk verbondenheid te zorgen, bijvoorbeeld vanuit een community. Het zorgt voor meer emotionele betrokkenheid bij klanten en draagt bij aan een veel sterker geluksgevoel. Het gaat op die manier niet meer om de producten of de diensten, maar om de onderlinge verbondenheid met gelijkgestemden.

Een goed voorbeeld van deze ontwikkeling en wereldwijde trends zijn de co-working ruimtes en de mogelijkheden om bijvoorbeeld bij Starbucks te werken of om in de Albert Heijn aan de koffietafel plaats te nemen. Er ontstaan gemeenschappen, waarbij het in dit geval mogelijk is om er op basis van vrije toegang gebruik van te maken. Daarnaast zijn er steeds meer communities voor specifieke leden. Het gaat om fotografen die elkaar tips geven met hun Canon- of Nikon-camera en bijvoorbeeld de bijeenkomsten die Apple organiseert om alles uit de verschillende functies van de apparaten te kunnen halen.

Spreker over wereldwijde trends
Op zoek naar een spreker over wereldwijde trends en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen die er gaande zijn? De retail over heel de wereld verandert, onder andere door invloed van technologie. Die maakt het makkelijk om nieuwe toepassingen te ontwikkelen, die aansluiten bij de behoeften van consumenten op dit moment.

Benieuwd naar meer wereldwijde trends en hoe Jesse in de afgelopen jaren werkte voor Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees zijn verhaal en neem online contact met hem op.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.