Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Een goede TEDx spreker vinden in Nederland of daarbuiten en benieuwd hoe je dat het best aanpakt? Het is vooral belangrijk om goed te letten op 5 eigenschappen van sprekers. Hieronder lichten we ze voor je uit.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Het helpt als je een TEDx spreker weet te vinden die eerder tijdens een TEDx evenement sprak, zodat je van tevoren goed weet wat je kunt verwachten en of je daar een goede keuze meemaakt voor je eigen evenement. Elke TEDx spreker heeft namelijk een intensieve cursus achter de rug voor je deel mag nemen aan het TEDx evenement.

We zetten een aantal eigenschappen van goede sprekers op een rij. Het zijn de kenmerken waar de organisatoren van TEDx-evenementen op letten, waardoor het verstandig is om je daarbij aan te sluiten. Je weet op die manier zeker dat de spreker een goed verhaal heeft, daar op een inspirerende manier over kan vertellen en van grote waarde is voor het publiek dat je uitnodigt.

Eigenschappen van goede TEDx sprekers
Benieuwd naar de eigenschappen van een goede spreker die bij TEDx en andere evenementen kan komen spreken? We zetten ze voor je op een rij:
- Veel ervaring bij andere evenementen
- Een specifieke pitch in een niche
- Creatief, sociaal of politiek actief
- Nieuw, interessant en realistisch
- Gefascineerd en inspirerend

Jesse van Doren op het podium bij TedX in 2015, inmiddels is hij veelgevraagd TedX spreker


Veel ervaring bij andere evenementen
Eén van de belangrijkste eigenschappen, TEDx sprekers die uitgaan van het principe: 'walk the talk'. Ze spreken op veel verschillende bijeenkomsten en bij allerlei gelegenheden. Soms gaat het om kleine bijeenkomsten van business clubs, terwijl ze daarna de kans krijgen om te spreken tijdens symposia en andere interessante evenementen. Ze hebben ervaring met verschillende gelegenheden, waarmee ze een vaardigheid ontwikkelen om zich aan te passen aan de situatie.

Tip: het hoeft niet te gaan om een TEDx spreker die ervaring heeft bij allerlei grote evenementen. Juist bij kleinere gelegenheden is de sfeer veel intiemer, waardoor de spreker z’n verhaal goed moet voorbereiden om dat overtuigend te kunnen brengen.

Vanuit de uitgebreide ervaring bij andere evenementen zullen TEDx sprekers zeker van zichzelf zijn op het podium. Ze vertellen een verhaal dat ze vaker hebben gedaan, waardoor ze door de verschillende evenementen heen hebben geleerd wat er werkt en welke elementen korter of bondiger kunnen.

Trailer TEDx Delft: TEDx sprekers worden hier enthousiast van


Een specifieke pitch in een niche
Als de organisatie zoekt naar een nieuwe TEDx spreker is het ontzettend belangrijk dat er sprake is van een specifieke pitch in een niche. Sprekers die een algemeen verhaal houden over verschillende thema’s en nooit echt de diepte in gaan zijn slechts beperkt interessant. Ze geven een overzicht van wat er beschikbaar is en welke mogelijkheden daarin zitten, maar het wordt niet snel heel interessant.

Het is in plaats daarvan veel interessanter om een specialist uit te nodigen, die helemaal op de hoogte is van de ontwikkelingen en trends binnen een specifieke niche. Kies bijvoorbeeld voor een TEDx spreker over technologie en de toepassing daarvan in de zorg, in de landbouw of in een andere specifieke branche. Op die manier is het zelfs tijdens een korte pitch mogelijk om daarmee goed de diepte in te gaan, waardoor er sprake is van zoveel mogelijk toegevoegde waarde.

Creatief, sociaal of politiek actief
Een goede TEDx spreker heeft niets te verkopen, heeft geen politieke agenda, wil geen religieuze overtuiging verspreiden en spreekt niet over ‘slechte’ wetenschap. Het zijn belangrijke voorwaarden, om te voorkomen dat het gaat om iemand die vooral uit is op eigen gewin.

In plaats daarvan gaat het om sprekers die creatief, sociaal of politiek actief zijn en werken vanuit een belangrijke overtuiging. De beste sprekers hoeven niet eens aan te geven voor welke organisatie ze werken of welk bedrijf ze hebben opgericht. In plaats daarvan gaat het om de visie en missie die ze hanteren en de aanpak die ze daarvoor gebruiken. Vanuit die overtuiging is het een interessante spreker, waar het publiek zich goed in kan verplaatsen en graag bij wil aansluiten.

Nieuw, interessant en realistisch
Bovendien gelden er natuurlijk een paar voorwaarden, om na te gaan of het verhaal van een TEDx spreker de moeite waard is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

Nieuw
Gaat het om een nieuw idee? Inzichten die nog niet eerder werden gedeeld zijn het meest waardevol, al was het maar om een keer heel anders naar een probleem of een uitdaging te kijken.

Interessant
Heeft het idee of de visie toegevoegde waarde voor het publiek en de bedrijven waar zij voor werken? Met name praktische pitches dragen hier op een goede manier aan bij.

Realistisch
Is dat wat de TEDx spreker vertelt realistisch? Iedereen kan geweldige ideeën pitchen, maar pas als ze realistisch zijn lukt het om daarmee daadwerkelijk het verschil te maken. Uiteraard zijn er meer kenmerken van een goede TEDx-talk mogelijk, afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent in een spreker.

Gefascineerd en inspirerend
Tenslotte is een TEDx spreker gefascineerd door het onderwerp waarover hij of zij spreekt. Vanuit die fascinatie ontstaat er een inspirerend verhaal, dat aanslaat bij het publiek. De eigen fascinatie leidt tot een bijzondere energie, die het publiek ervaart en daarop kan overslaan. Op die manier is de talk goed geschikt om het publiek in beweging te brengen of op een andere manier naar bepaalde problemen en uitdagingen te laten kijken. Vanuit die aanpak is de talk anders dan een reguliere lezing.

Tip: een goede TEDx spreker kan z’n verhaal in maximaal 18 minuten vertellen. Dankzij die korte tijd is het belangrijk om alleen de kern te bespreken, met maximale energie en positiviteit.

Een goede TEDx-talk bestaat uit maximaal drie hoofdonderwerpen. Het bestaat uit een opening, een verhaal-lijn en een eind. Met name de opening en het einde ligt de nadruk op: deze moet ontzettend krachtig zijn zodat de TEDx-talk blijft hangen. Daarnaast zie je vaak dat een bepaalde take-away meerdere keren in de talk herhaalt wordt, om extra kracht bij te zetten.

TEDx spreker boeken: Jesse van Doren
Een TEDx spreker boeken en daarvoor op zoek naar een specialist op het gebied van bijvoorbeeld technologie? Jesse van Doren heeft veel ervaring met tal van gelegenheden waar hij heeft gesproken. Hij is gefascineerd door technologie in de zorg, voor de landbouw en in diverse andere sectoren, zoals de retail en dienstverlening. Op die manier vertelt hij inspirerend en gefascineerd over allerlei belangrijke thema’s.

Meer weten over Jesse als TEDx spreker en hoe hij in de afgelopen jaren werkte voor Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees zijn verhaal en neem online contact met hem op.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.