Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Zoek je een spreker over diversiteit? Het is een populair onderwerp, dat van grote toegevoegde waarde is voor veel organisaties. Dankzij diversiteit kunnen ondernemingen groeien.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

We ontdekken collectief steeds beter dat het belangrijk is om diverse teams samen te stellen, diverse managers aan de top te zetten en ook in de andere lagen van de organisatie voor verschillende achtergronden te zorgen.

Het voelt voor veel organisaties lange tijd heerlijk comfortabel om niet te werken aan diversiteit, maar zoveel mogelijk homogeniteit toe te passen. Het is helaas schijncomfort, omdat belangrijke uitdagingen en problemen daardoor simpelweg niet aan het licht komen. Door meer diversiteit toe te passen komen die zaken wel naar voren, waardoor je de kans hebt om ze aan te pakken en daar een oplossing voor te vinden.

Een spreker over diversiteit spreekt over verschillende thema’s, afhankelijk van wat er voor jouw organisatie relevant is. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de mogelijkheden om binnen de organisatie meer diversiteit aan te brengen, naar de beste manier om een cultuur te veranderen, of om intercultureel succes te boeken? Het zijn thema’s die regelmatig naar voren komen in lezingen, waarmee een succesvolle en professionele spreker jouw bedrijf kan inspireren.

Belangrijke thema’s rondom diversiteit
Benieuwd naar de thema’s rondom diversiteit die belangrijk zijn voor veel organisaties? Het gaat bijvoorbeeld om:
- Diversiteitsmanagement
- Cultuurverandering
- Intercultureel succes

Diversiteitsmanagement
Benieuwd wat een spreker over diversiteit kan vertellen over diversiteitsmanagement? Het gaat over diversiteit op de werkvloer, door bijvoorbeeld na te denken over vrouwen, mannen, mensen met een Westerse en niet-Westerse migratieachtergrond, jongeren en ouderen. Door rekening te houden met hun onderlinge verschillen en bijvoorbeeld multiculturaliteit lukt het beter om een goede afspiegeling te maken van de verscheidenheid in de samenleving.

Het biedt een aantal voordelen, bijvoorbeeld om het hoofd te bieden aan de vergrijzing. Medewerkers worden steeds ouder, maar om de kennis en ervaring voor het bedrijf te behouden is het belangrijk om zowel aan jongeren als aan ouderen te denken. En op een vergelijkbare manier hebben we te maken met ontgroening. Het aantal jongeren neemt af, waardoor het binnen de organisatie belangrijk is om daar voldoende aandacht aan te besteden. Verder is het belangrijk om na te denken over de groei van mensen met een niet-Westerse migratieachtergrond in Nederland en het aandeel vrouwen ten opzichte van de mannen op de werkvloer.

Cultuurverandering
Wil je werken aan een cultuurverandering binnen de organisatie? Ook dit is een belangrijk thema waar een spreker over diversiteit het over kan hebben. Het gaat bijvoorbeeld om het combineren van denken en doen, net als het richten van aandacht op wat er goed gaat. Door daar meer tijd en energie aan te besteden komt er de nadruk op te liggen. Goed voorbeeld doet goed volgen, waardoor de kans groot is dat de cultuur stap voor stap verandert in de gewenste richting.

Verder is het belangrijk om cultuur te benaderen als gedrag en altijd zelf te beginnen met het goede voorbeeld. Voorkom aan de andere kant dat je denkt voor anderen, door er rekening mee te houden dat de cultuur het gedrag stuurt zonder dat veel mensen zich daar bewust van zijn. Om een cultuurverandering in gang te zetten is veel tijd en geduld nodig. Wel is het belangrijk om de aanpak vooraf goed te plannen, zodat je op basis van bijvoorbeeld diversiteit de juiste richting in kunt zetten.

Intercultureel succes
Ten derde is het belangrijk om na te denken over intercultureel succes. Steeds meer organisaties ondernemen internationaal, maar hoe communiceer je op de juiste manier en hoe overwin je obstakels waar je mee te maken kunt krijgen? Het is van essentieel belang om de lokale taal en cultuur goed te begrijpen, zowel gesproken en geschreven als tussen de regels door. Diversiteit is een belangrijke sleutel naar internationaal succes, iets waar een spreker uitstekend meer over kan vertellen.

Benut de kennis van marketingcommunicatie, positionering en bijvoorbeeld het opbouwen van het juiste imago in de verschillende gebieden waarin de organisatie actief is. Op die manier wordt de kans op intercultuur succes een stuk groter. Bovendien is het mogelijk om ondertussen te zorgen voor cultuurverandering en diversiteitsmanagement, waardoor de verschillende thema’s op een mooie manier samen kunnen komen.

Spreker over diversiteit boeken: Jesse van Doren
Een spreker over diversiteit boeken, die de thema’s zoals hierboven beschreven op een goede manier kan behandelen in een interessant verhaal voor jouw organisatie? De aandacht voor diversiteit neemt steeds verder toe, waardoor meer bedrijven daarmee aan de slag gaan. Jesse spreekt regelmatig op events over diversiteit. Zo deed hij dit onlangs nog tijdens de Female Talent Day bij Van Lanschot Kempen en organiseerde hij voor de Rijksoverheid een anti-discriminatie hackathon over werving- en selectie algoritmes.

Het zorgt voor organisaties die diverser worden en daarmee beter zijn voorbereid op de uitdagingen die er de komende jaren aan zitten te komen. Bovendien maken zij betere beslissingen en hebben ze meer kans om ook over de grens op een succesvolle manier zaken te doen. Meer weten over Jesse als spreker over diversiteit en hoe hij in de afgelopen jaren werkte voor Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties over de hele wereld? Lees zijn verhaal en neem online contact met hem op.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.