Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

De organisatie van de toekomst is dichterbij dan we denken. Veel technologieën kennen al inspirerende voorbeelden, waarover Jesse als spreker regelmatig uitlegt. Organisaties vragen me naar de toekomst van hun bedrijf, binnen de specifieke sector of branche waarin ze actief zijn.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Technologische innovatie creëert een wereld die niet te vergelijken is met hoe we nu werken, waardoor er nieuwe businessmodellen ontstaan en we veel slimmer gebruik gaan maken van alle beschikbare data.

Tip: de organisatie van de toekomst draait niet alleen meer om winst. Het gaat om topkwaliteit en de best mogelijke dienstverlening. Andersom ligt de focus op kostenbesparing, om maximaal te kunnen concurreren op basis van innovatieve technologie.

Binnen organisaties die in de toekomst succesvol zijn krijgen medewerkers een belangrijke nieuwe rol. Ze zijn human resources die flexibele teams vormen, om innovatie en creativiteit op een goede manier samen te laten gaan. Ze krijgen een steeds belangrijkere rol binnen de organisatie, bijvoorbeeld door hun creativiteit, kritische denkvermogen en andere menselijke vaardigheden optimaal in te zetten.

Bron: Exponential Organizations, eigenschappen snelgroeiende organisaties


Voorspellen van de toekomst
Machine learning heeft grote invloed op de organisatie van de toekomst, dankzij de ontwikkeling van voorspellende modellen. Die modellen gebruiken data voor geavanceerde analyses, om steeds slimmer te ondernemen. Dat gebeurt grotendeels geautomatiseerd, waardoor we optimaal gebruik kunnen maken van beschikbare rekenkracht en technologie. De nadruk komt te liggen op het gebruiken van modellen, die gecreëerd moeten worden aan de hand van de doelstellingen die we stellen voor de toekomst. Opvallend daarbij is dat er voor de creatie van die modellen geen keuze van bovenaf nodig is, omdat steeds meer organisaties vanuit een platte structuur werken aan belangrijke nieuwe ontwikkelingen.

Organisaties willen hun middelen optimaal investeren, met maximale effectiviteit op basis van de hoogst mogelijke efficiëntie. Een voorspellende analyse is daarbij goud waard, iets waarover Jesse als spreker voor de organisatie van de toekomst graag uitlegt. Hij vertelt bijvoorbeeld over Halo Business Intelligence, een organisatie die veel voorspellende analyses ontwikkelt. De markt daarvoor was in 2015 al 2,7 miljard waard en dit zal toenemen tot 9,2 miljard in 2020. Met name Amazon is grootverbruiker op dit gebied. Het bedrijf slaagt er op die manier in om alleen de juiste producten voor verzending voor te bereiden. Door het gedrag van 200 miljoen winkelende klanten te volgen ontstaat er 1 miljard GB data per dag. Die data biedt inzichten die goed zijn voor 2 miljard dollar extra winst per jaar, zowel door meer te verkopen als door efficiënt op de kosten te besparen.

Big data 2.0
Als bedrijven me als spreker vragen voor de organisatie van de toekomst willen ze vaak meer weten over big data. Het interessante daarvan is dat de eerste golf op dit gebied alweer achter de rug is, waardoor er verbeterde mogelijkheden zijn ontstaan. We spreken inmiddels van fast data, om de problemen die met big data ontstaan het hoofd te kunnen bieden.

We verzamelen steeds meer data, die allemaal verwerkt moet worden. Dat moet bovendien snel gebeuren, om er waarde uit te kunnen halen. Fast data wordt ‘live’ verzameld, om in real time beslissingen te kunnen nemen. Er is data beschikbaar vanuit allerlei bronnen, bijvoorbeeld om vroegtijdig fraude te signaleren of om de klantinteractie optimaal te begeleiden. De data is in de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats en op het juiste moment beschikbaar.

Dat biedt toepassingen voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg, om opkomende epidemieën sneller te herkennen en meteen in de kiem te smoren. In de detailhandel laat het zien hoe consumenten zich gedragen en voor de dienstverlening biedt het kansen op het gebied van efficiency. Fast data is big data 2.0, bijvoorbeeld om klanten in real-time persoonlijke aanbiedingen te doen en daarna een e-mail te sturen om ze daar nog een keer aan te herinneren.

Hyperverbondenheid
Die razendsnelle analyse van data en slimme opvolgingen is mogelijk dankzij de verbeterde verbondenheid van organisaties. We zijn tegenwoordig allemaal verbonden en hebben allemaal toegang tot data, maar hoe gaan bedrijven daar nu en in de toekomst slim mee om? Het vraagt om een andere manier van denken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van slimme sensoren op basis van het Internet of Things (IoT), waar Jesse regelmatig als IoT spreker bedrijven over adviseert.

IoT maakt bedrijven hyperverbonden. Ze verzamelen waardevolle data, kunnen die goed begrijpen en op basis daarvan de juiste verbindingen leggen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Human Centric Innovation van Fujitsu. Het bedrijf heeft een nieuwe aanpak gerealiseerd om mensen, informatie en de infrastructuur op een innovatieve manier met elkaar te verbinden. Het biedt mensen meer mogelijkheden, om de waarde van hun ervaring te verbeteren. Bovendien slaagt het bedrijf erin om meer en meer waardevolle data te verzamelen en daar betere inzichten uit te krijgen. Tenslotte is er sprake van optimale verbondenheid, dankzij apparaten met veilige toegang tot datacenters met cloudtechnologie.

Hyperconnectieve bedrijven omarmen nieuwe technologieën, door alles met elkaar te laten communiceren. Dat geldt voor mensen en voor apparaten, die dankzij slimme technologie met elkaar kunnen praten om bijvoorbeeld data uit te wisselen. Het is een belangrijke stap voor de organisatie van de toekomst, waarover Jesse als spreker aan de hand van praktische voorbeelden en verhelderende inzichten spreekt tijdens uiteenlopende evenementen.

Spreker over de organisatie van de toekomst
Als spreker over de organisatie van de toekomst spreekt Jesse bijvoorbeeld over algoritmes voor organisaties en hoe die bijdragen aan betere beslissingen. En sterker nog, in sommige gevallen kunnen de algoritmes de beslissing nemen en die meteen uitvoeren, waardoor daar geen menselijke aandacht meer bij nodig is. Het maakt tijd vrij voor creativiteit en andere belangrijke menselijke vaardigheden, om de taken tussen medewerkers en robots te verdelen.

Technologie verandert de manier waarop we werken. Dat is niets nieuws, maar het tempo waarin dat gebeurt is wel anders dan voorheen. Het is een belangrijke ontwikkeling en een bijzonder waardevol inzicht, dat organisaties helpt om de juiste keuzes te maken en stappen vooruit te zetten. Als spreker legt hij dat uit aan de hand van herkenbare voorbeelden en inspirerende onderwerpen. Op die manier verbetert de kwaliteit, neemt de efficiëntie toe en kunnen menselijke vaardigheden worden ingezet om daadwerkelijk waarde toe te voegen.

Benieuwd wat Jesse als jonge spreker over de toekomst van organisaties vertelt en hoe hij in de afgelopen jaren werkte voor Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees zijn verhaal en neem  contact op via het contactformulier hieronder.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.