Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Artificial Intelligence en Marketing Automation: technieken die niet mogen ontbreken als het gaat om de toekomst van marketing. In dit artikel lichten we toe hoe we 800% groei behaalden in een jaar tijd en laten we je zien hoe ons werk gaat veranderen.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

De technologieën die we hier boven beschreven bieden enorme kansen voor de toekomst van marketing, bijvoorbeeld om een groene leasemaatschappij met 800% te laten groeien in offerte aanvragen. In één jaar tijd, zoals Brize dat voor MisterGreen realiseerde.

Brize slaagde er als digital marketing agency in om potentiële klanten sneller te converteren, waardoor het aantal leads in minder dan een jaar tijd met 800 procent toenam. Het maakte de leasemaatschappij marktleider op het gebied van elektrische leaseauto’s. Een goed voorbeeld van geslaagde growth hacking, waaruit de toekomst van marketing goed duidelijk wordt.

De groenste leasemaatschappij
MisterGreen is een bedrijf van Mark en Florian, die daar in 2008 mee begonnen. Ze wilden de groenste en snelst groeiende leasemaatschappij voor elektrische auto’s in Nederland oprichten. Daarvoor maakten ze in eerste instantie gebruik van traditionele marketing. Helaas kwamen ze er al snel achter dat dit niet werkte, waardoor er iets anders nodig was.

De doelgroep van de elektrische leasemaatschappij is enthousiast over technologie. Het vraagt om een aanpak op basis van de toekomst van marketing, waarbij growth hacking strategieën niet mogen ontbreken. Het is de enige manier om snel te groeien, nadat het bedrijf jaren heeft gewerkt aan de eerste stabiliteit.

De uitdaging? MisterGreen is een start-up die uitgroeit tot een scale-up. Een interessante, maar ook lastige fase in de ontwikkeling van een bedrijf. De doelen zijn groot, terwijl er helaas beperkt budget beschikbaar is. Er was behoefte aan een video die viraal zou gaan, een geslaagde e-mail funnel en bijvoorbeeld een professionele website. Verder zou er goede content gerealiseerd moeten worden, terwijl het daarnaast belangrijk was om kapitaal op te halen om auto’s in te kopen en leads te verzamelen. Conclusie van het verhaal? Het ontbrak aan focus, waardoor het bovendien niet meeviel om processen te optimaliseren.

De kracht van personalisatie
Brize stelde een OMTM vast, een One Metric That Matters. Die focus maakte het mogelijk om maandelijks te optimaliseren en daarmee te sturen op concrete resultaten. Dat begon met het opzetten van de juiste meetsystemen, zoals de Google Tag Manager, Google Analytics en Hotjar. Die systemen dienen correct te functioneren, voor iedereen die aan de slag wil met de toekomst van marketing. Door A/B-tests te ontwikkelen en landingspagina’s te testen werd duidelijk wat er wel en niet werkte. Bovendien werden de medewerkers van MisterGreen getraind tijdens workshops. Ze leerden meer over hoe de marketing toekomst eruit komt te zien en welke manier van werken daarvoor belangrijk is.

Een belangrijk element in de nieuwe strategie was de kracht van personalisatie. Het bedrijf had een interessant e-mail klantenbestand opgebouwd, waar helaas nog weinig mee werd gedaan. Met gepersonaliseerde e-mailcampagnes bleek het mogelijk om bestaande contacten aan te spreken. De optimalisatie van campagnes leidde tot meer abonnees en bovendien meer interactie.

Door de campagnes te automatiseren was daar steeds minder mankracht voor nodig, terwijl de resultaten juist verbeterden. Het aantal leads nam toe, omdat de abonnees binnen de doelgroep sneller converteerden.

800% groei bij de juiste doelgroep
Het bleek bovendien belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken. Dat gebeurde traditioneel via Google Ads. Ook via Bing Ads en LinkedIn Advertising bleken ze interessante prospects te vinden. De inzet van meerdere kanalen maakte een verdere focus op de specifieke doelgroep mogelijk. Bovendien werd er door Brize gebruik gemaakt van bijvoorbeeld Facebook Advertising. Die technologie maakt het mogelijk om te focussen op specifieke interesses en hobby’s, net als demografische gegevens en geografische locaties van de ideale klanten. Hiermee wisten we te achterhalen bijvoorbeeld dat veel mensen die een Tesla leasen, vaak een politieke voorkeur hebben in VVD.

Tip: belangrijk bij het vinden van de juiste doelgroep is het Pareto-principe. Zo’n 80 procent van de sales komt van 20 procent van de klanten. De 80/20-regel vraagt om focus op de 20 procent belangrijkste klanten, door daar bijvoorbeeld via Google Ads en andere advertentiekanalen 80 procent van het budget op te richten.

Door de best presterende demografische gegevens, geografische regio’s, interesses, hobby’s en het koopgedrag te analyseren lukte het om specifieke en gepersonaliseerde advertenties te ontwikkelen. Die bleken stukken effectiever dan de generieke boodschappen, die er tot op dat moment werden verstuurd. Het legde de basis voor 800% groei. Het maakte MisterGreen marktleider op het gebied van lease voor elektrische auto’s, in lijn met de doelstelling van de oprichters in 2008.

De toekomst van marketing
De case van MisterGreen laat goed zien hoe de toekomst van marketing eruit komt te zien. Traditionele marketing gaat goed samen met nieuwe technologieën, om goed te focussen en zo efficiënt mogelijk te werken. Het is belangrijk om de meeste inspanningen te richten op het deel van de doelgroep dat de meeste potentie biedt. Dat lukt met Google Ads, Facebook Advertising en traditionele kanalen, bijvoorbeeld aan de hand van het 80/20-principe, met big data en de kracht van Artificial Intelligence. Het is belangrijk om vooraf voldoende focus aan te brengen, door goed na te gaan welke measurements er essentieel zijn en hoe die ingericht moeten worden.

De toekomst van marketing vraagt om heel duidelijke focus, om de inspanningen zo gericht mogelijk in te zetten. Door de ideale klanten te definiëren en daar 80 procent van de inzet op te richten neemt de efficiëntie toe, waardoor de effectiviteit verbetert. Dat geldt voor MisterGreen als meest groene leasemaatschappij, net als voor meer traditionele organisaties die op een innovatieve manier willen groeien.

Benieuwd hoe Jesse en zijn team kunnen helpen met de toekomst van marketing en hoe ze in de afgelopen jaren werkte voor Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees Jesse zijn verhaal en neem online contact met hem op. Jesse spreekt ook regelmatig op events als keynote spreker over de toekomst van marketing.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.